‘We gaan hier jongens- en meisjesdromen verkopen’

Auto’s vormen de rode draad door het werkzame leven van Jasper Schrama. Hij versterkte in november vorig jaar het team van Lamborghini Leusden als Sales Manager maar nu staat er een nieuwe uitdaging op hem te wachten. Jasper vertegenwoordigt het merk in het gloednieuwe pand in de Spaanse Polder in Rotterdam. “Lamborghini is emotie. Waar kun je dat beter laten zien dan in een omgeving waar je alles van scratch kunt opbouwen.”

Stier

Lamborghini Sales Manager Jasper Schrama is een ervaren automotive man die al een aantal salesmanagement functies heeft bekleed in het premium- en luxury segment. De liefde voor auto’s heeft hij al van jongs af aan. “Als kleine jongen ging ik met mijn vader al naar de AutoRAI en volgde ik de Formule 1. Het was mijn wens om in de autobranche te gaan werken. Dat Lamborghini op mijn pad zou komen, had ik nooit durven dromen. Hoewel ik als jongetje al wel een mooie gele Diablo had in de schaal 1:18. En als ik een videospelletje speelde, koos ik altijd voor een Lambo.” Dan grijnzend: “Mijn horoscoop is stier. Dat kan geen toeval zijn.”

Premium segment

Jasper startte op achttienjarige leeftijd als stagiair bij een Opel dealer. “Opel was toen al 36 jaar het best verkochte merk van Nederland. Dus ik moest daar volumes draaien. Maar mijn hart lag bij het premium segment. Via Mercedes-Benz kwam ik bij Van Vliet terecht waar veel met premium auto’s werd gedaan. Zo kwam ik uiteindelijk in contact met Harrie van Ham van Porsche Centrum Rotterdam. Ik ben bij Porsche gaan werken en heb daar een heel leuke tijd gehad. Het team was en is top; ik prijs me gelukkig dat juist deze mensen met Lamborghini en Bentley onder een dak zitten.”

Geweldig

Jasper had in 2014 de drive om zijn horizon te verbreden en startte een eigen kledingmerk. Het leverde niet het succes op dat hij ervan verwachtte en bovendien bleef de automotive trekken. Dus keerde hij terug bij Van Vliet en maakte hij daarna weer een overstap naar Mercedes-Benz. “Vorig jaar belde Harrie van Ham. Hij vertelde over de plannen in de Spaanse Polder en vroeg me of ik zin had in een nieuwe uitdaging bij Lamborghini. Het leek me geweldig. Een onontgonnen gebied voor Lamborghini, een prachtig nieuw pand met een mooie showroom van 236 vierkante meter, een werkplaats met in totaal negen bruggen en een enthousiast nieuw team: leuker kan het niet worden.”

Mensen-mens

Jasper heeft zich inmiddels warm gelopen bij Lamborghini in Leusden. Hij maakte daar kennis met de huidige modellenlijn van het Italiaanse sportwagenmerk, proefde al van de modellen van de toekomst - “vanaf 2023 gaat de zon hier nog meer schijnen” - en ontmoette vele klanten. “Lamborghini is een ongekend mooi merk. Het geluid, het design, de snelheid… de auto’s stralen pure emotie uit. En die jongens- en meisjesdromen gaan we in Rotterdam verkopen. Het goed adviseren en begeleiden van mensen naar hun droomauto is voor mij het mooiste dat er is. Ik ben een mensen-mens; de omgang met klanten en het opbouwen van een band is voor mij het leukste aspect van mijn werk. Klantbeleving is bij Lamborghini belangrijk. Dat ga ik samen met het team in Spaanse Polder graag overbrengen.”

Autoliefhebbers

De gemiddelde Lamborghini klant bestaat niet, weet Jasper inmiddels. Ze zijn soms ingetogen en bescheiden, maar ook flamboyant en uitbundig. Ze nemen hun Italiaanse sportwagens mee naar de track of gebruiken ‘m juist als daily driver. “Een overeenkomst hebben ze wel: het zijn stuk voor stuk autoliefhebbers die ontzorgd willen worden. Dat is dan ook precies wat we hier gaan doen. Het team is weliswaar klein, maar de ambities zijn groot. Rotterdam heeft alle ingrediënten in zich om Lamborghini hier tot een succes te maken.”

Gas geven

Behalve de huidige modellen Aventador, Huracán en de populaire Urus zijn in Spaanse Polder ook sportwagens met het Selezione Lamborghini pre-owned-label beschikbaar. Deze gebruikte sportwagens zijn officieel goedgekeurd en voor verkoop klaargemaakt door Lamborghini-technici die hier speciaal voor worden opgeleid. De deuren van het pand aan de Giessenweg zijn 13 december geopend; aan een paar afwerkingsdetails wordt nog gewerkt. Jasper heeft er zin in. “Samen met ons team wil ik Lamborghini rijders een ultieme klantbeleving meegeven en hun verwachtingen waarmaken en liefst nog overtreffen. We gaan hier gas geven. En als je Lamborghini een beetje kent, weet je hoe lekker dat klinkt.”

Sales Manager Lamborghini Jasper