Lamborghini Centenario Roadster

Centenario Roadster: Elegant en briljant

Lamborghini onthulde de open top-versie van de nieuwste Few-off-creatie in het bijzijn van fervente verzamelaars en liefhebbers tijdens de Monterey Car Week in Californië. Dit prestatiegerichte, exclusieve open-top model is gebouwd op een carbonfiber monocoque chassis met een carbonfiber carrosserie. De bijzonder snel reagerende V12-motor levert 770 pk (566 kW) met een maximaal motortoerental dat is verhoogd van 8.350 naar 8.600 tpm. De Centenario Roadster accelereert van 0-100 km/h in slechts 2,9 seconden en heeft een topsnelheid van meer dan 350 km/h. Ook de remafstand is indrukwekkend: van 100-0 km/h in slechts 31 m. De Centenario Roadster neemt Lamborghini's nieuwe achterwielbesturing over. Dit systeem verhoogt de wendbaarheid bij lage snelheid en de stabiliteit bij hoge snelheden.

Image
Image
Image
Image

De innovatieve geest van Lamborghini's visionaire oprichter

Het eerbetoon aan oprichter Ferrucio Lamborghini gaat onveranderd door met deze bijzondere series. Ontwerpers kregen de vrijheid om een open ontwerp te creëren dat de progressieve kwaliteiten van Lamborghini's visionaire oprichter belichaamt en in elegantie wordt gevat. Deze next level Roadster staat voor een nieuwe designrichting voor Lamborghini die gekenmerkt wordt door strakke oppervlakken - form follows function - die trouw blijft aan het DNA van Lamborghini. Centenario's silhouet heeft lage voor- en achteroverbouwen waardoor een strakke, sensuele, monocoque vorm is ontstaan.

Design exterieur van de Centenario Roadster

De ontwerpers van Centro Stile Lamborghini ontwikkelden een speciale zilveren carrosseriekleur - Argento Centenario - exclusief voor de Centenario Roadster. De matte afwerking is ontstaan door toepassing van een nieuw high-tech proces waarbij het metaal wordt opgelost terwijl de metaalkorrel wordt verdund en verkleind. Het resultaat is een zijdeachtige en rijke kleur.

Image
Image
Image
Image

Interieur van de Lamborghini Centenario Roadster

De afgebeelde Centenario Roadster heeft een subtiel en luxueus interieur in lichtbruin ‘Terra di California’ met witte ‘Bianco Polar’ lederen details. Elk detail is onder de loep genomen om bij te dragen aan maximaal rijplezier, ook het comfort in het interieur. Optimale vorm en functie werd bereikt door het plaatsen van een luchtkanaal in de achterwand in de achterkant van de hoofdsteunen, zodat de lucht soepel van de cabine naar de achterkant van de motorkap kan stromen en de turbulentie in de inzittendenruimte wordt geminimaliseerd. De achtervleugel profiteert dan van extra lucht voor meer downforce achter.